Veel gestelde vragen…

Hieronder treft u veel van de aan ons gestelde vragen in de afgelopen jaren. 

De samenstelling van deze pagina is gemaakt op basis van de input van u als klant of als geïnteresseerde. De samenstelling en uitbreiding van deze pagina is daarom ook onderhevig aan deze input.

Wij beantwoorden al uw vragen graag. Mocht uw vraag er niet tussen staan, stel deze dan gerust via ons contactformulier. U krijgt dan in ieder geval een directe reactie terug en wellicht ziet u uw vraag een volgende keer op deze pagina.

Garantie, Service en Technische Ondersteuning

Fabrieksgarantie

Op alle door ons geïnstalleerde producten wordt een fabrieksgarantie op hardware afgegeven van 1 jaar na installatie. Dit betreft defecten of gebreken in de hardware van de installatie.

Installatiegarantie

Daarnaast heeft u op de installatie een installatiegarantie van 6 maanden. Dit betreft de juiste wijze van installeren en afstellen van de installatie. Na deze termijn kunnen afstellingsproblemen niet meer geweten worden aan een ondeugdelijke installatie c.q. afstelling.

Uitgebreide garantie en onderhoudscontracten.

Ook bieden wij u de mogelijkheid u een uitgebreide garantie tot 5 jaar na installatiedatum, in combinatie met een onderhoudscontract bij ons aanschaffen. Defecten en/op gebreken in de hardware van de installatie worden in die periode kosteloos gerepareerd of vervangen. Ook krijgt u geen kosten gefactureerd voor technische interventies. Deze onderhoudscontracten zijn uitsluitend af te sluiten bij de aanschaf van de nieuwe installatie en indien deze door BeSuRe Nederland wordt geïnstalleerd.

Vraag naar de mogelijkheden bij de aanschaf van uw systeem.

30 dagen niet-tevreden-geld-terug

Op alle overige producten (systemen die geïnstalleerd worden uitgezonderd) hebben wij een 30 dagen niet-tevreden-geld-terug-garantie. Bent u om wat voor reden niet tevreden over het door u aangeschafte product, dan nemen wij deze kosteloos en zonder gezeur terug. Ook kunt u de artikelen omruilen voor andere artikelen. De producten dienen wel in de originele verpakking aan ons geretourneerd te worden.

Franco-levering

Vanaf een orderwaarde van € 150,00 excl. BTW worden de bestellingen gratis bij u bezorgd. Voor kleinere orderwaardes rekenen wij een altijd bijdrage in de verzend- verpakkings- en administratiekosten van € 13,50.

Factuurkosten

Indien u telefonisch, schriftelijk of mondeling een bestelling bij ons plaatst en niet direct bij order betaald bieden wij de mogelijkheid om een factuur te ontvangen met een uiterlijke betalingstermijn van 14 dagen. Hiervoor rekenen wij altijd een toeslag van €13,50 als bijdrag in administratie- en incassokosten.

Indien u via onze webshop bestellingen plaatst en via Ideal heeft betaald dan is dit geheel gratis

Voor alle door onze geïnstalleerde systemen hebben wij een technische dienst die het probleem voor u kan oplossen.

Voordat u een interventie aanvraagt van onze technische dienst verzoek wij u vriendelijk om eerst te onderzoeken of u het probleem niet zelf kan oplossen. Onze sectie “Problemen” op deze pagina veel gestelde vragen biedt in veel gevallen uitkomst om storingen zelf op te lossen of te voorkomen. Op deze wijze voorkomt u eventuele extra kosten voor het bezoek van een monteur.

BeSuRe Nederland hanteert standaardtarieven voor technische interventies (onderhoudscontracten en garantie uitgezonderd):

  • voorrijkosten € 55,00
  • werkuren € 70,00 (1e uur, daarna naar boven afgerond op een half uur)
  • eventuele bijkomende kosten voor gebruikte materialen

U kunt hiervoor via telefoon (036 – 524 7438) via e-mail (sales@besure-nl.com) of via het Aanvraagformulier Technische Service contact met ons opnemen. Wij bevestigen dan zo snel mogelijk uw aanvraag en maken ook zo snel mogelijk een afspraak voor u.

BeSuRe Nederland biedt op maat gemaakte instructies.

Geen artikelbeveiligingssysteem is adequaat als het niet gedragen wordt door u en uw medewerkers. Immers: de systemen zijn een hulpmiddel voor u en uw medewerkers. Maar de uiteindelijke beveiliging bent u zelf.

Algemeen wordt behandeld:

  • wat is jouw belang van een goede artikelbeveiliging?
  • hoe te beveiligen?
  • hoe te deactiveren?
  • hoe om te gaan met inkomend en uitgaand alarm?
 • zin en onzin over artikelbeveiliging

Wij kunnen deze onderwerpen aanpassen en vervangen door onderwerpen die u zelf behandeld wilt hebben, eventueel aangevuld met een rollenspel.

GRATIS bij iedere nieuwe installatie die wordt uitgevoerd door BeSuRe Nederland.

Losse instructies: € 199,00 per uur.

Artikelbeveiliging

Helaas is dat wel eens mogelijk. Detectiepoortjes staan over het algemeen gevoelig afgesteld. Voordeel daarvan is dat u een uitstekende detectie hebt, maar soms kan dit ook zorgen voor het zogenaamde ” fantoomalarm “.

Mogelijke oorzaken die u zelf vooraf dient te controleren zijn:

Labels Er liggen beveiligde artikelen in het detectiebereik van de antenne (bijvoorbeeld in de etalage of een schap naast de antennes). Speur de omgeving hiervoor zorgvuldig af naar beveiligingselementen. Dit kunnen ook losgepeuterde beveiligingsetiketten zijn die ergens op de grond liggen of ergens onder geplakt zijn.
elektrische schuifdeuren controleer dit door de schuifdeuren uit te schakelen of vast open te zetten
hete-luchtgordijn controleer dit door het hete-luchtgordijn uit te schakelen
airconditioning controleer dit door de airconditioning uit te schakelen
dichtbij geplaatste LED of Halogeen verlichting controleer dit door de verlichting uit te schakelen

Dit zijn allen zaken die onze technische dienst eveneens controleert. Het bespaart u tijd en geld indien u deze controles zelf uitvoert.

In een enkel geval is het mogelijk dat de antennes opnieuw moeten worden afgesteld of dat uw systeem storing ondervindt van een naburig systeem in uw winkelstraat. Neem daarvoor dan contact op met onze technische ondersteuning

Dit kan voor komen en is een lastig probleem.

Mogelijke oorzaken zijn:

gereactiveerde beveiligingsetiketten Beveiligingsetiketten zijn er helaas ook in slechte kwaliteiten. Deze etiketten hebben nog al eens de neiging om weer actief te worden door invloeden van (lichaams)warmte en vochtigheid. Dat kan gebeuren in een periode van enkele minuten tot zelfs maanden of jaren.

Daardoor kan het voor komen dat het product die klanten elders gekocht hebben bij u alarm veroorzaakt.

Dit kunnen ook kledingstukken of bijvoorbeeld make-up.

opgerolde kabels en haspels Bij Radio Frequente (RF) detectiepoortjes worden opgerolde snoeren en kabelhaspels ook gedetecteerd. Het systeem ziet de opgerolde kabel als een “circuit” dat overeenkomt met een beveiligingselement.
OV-dagkaarten Vooral in toeristische gebieden komt nog wel eens het probleem voor van ongewenst alarm bij Radio Frequente (RF) systemen door OV-dagkaarten. Dit is uitsluitend het geval indien de drager 2 of 4 OV-dagkaarten op elkaar ergens in de kleding of portemonnee heeft. Dit gebeurt helaas regelmatig bij toeristen die veelal met familieleden aan het rondreizen zijn. Dit probleem is niet op te lossen omdat dit een typisch Nederlands probleem is.
uw beveiliging wordt “getest” door winkelcriminelen Het is een veel voorkomend probleem dat winkelcriminelen uw beveiligingssysteem én uw reactie uittesten door met een actief beveiligingselement de winkel binnen te komen.

BLIJF DUS ALERT!

Het blijft daarom altijd zaak om alert te blijven op inkomend alarm. In de meeste gevallen zal het totaal onbewust gebeuren, maar helaas testen winkelcriminelen op deze wijze ook uw artikelbeveiliging uit. U dient klanten daarom ook altijd bij een binnenkomend alarm te benaderen. Het schrikt een winkeldief af, en met onschuldige klanten kunt u de oorzaak van het alarm achterhalen en hen op deze manier van “het probleem” (dat zij ongetwijfeld ook in andere winkels veroorzaken) af helpen.

Alarm bij binnenkomst is bijna nooit een technisch probleem. Indien u bovenstaande oorzaken heeft uitgesloten of toch nog twijfels  heeft, neem dan uiteraard contact op met onze technische ondersteuning.

Controleer de volgende mogelijkheden

Stekker in het stopcontact? Het klinkt eenvoudig, maar dit komt vaker voor dan u denkt. Wellicht heeft u of één van uw medewerkers de stroomvoorzieninig er per ongeluk tijdens werkzaamheden uitgehaald?
Stroomstoring/kortsluiting? Controleer in uw meterkast de groep waarop het systeem is aangesloten. Wellicht is de aardlekschakelaar omgeslagen?
Wel aan maar nog geen detectie? Controleer zelf met een label waarvan u zeker weet dat deze werkt of de poortjes piepen.

Als bovenstaande punten zijn gecontroleerd en het systeem werkt nog altijd niet, neem dan alstublieft contact op met onze technische ondersteuning.

BeSuRe Nederland biedt op maat gemaakte instructies.

Geen artikelbeveiligingssysteem is adequaat als het niet gedragen wordt door u en uw medewerkers. Immers: de systemen zijn een hulpmiddel voor u en uw medewerkers. Maar de uiteindelijke beveiliging bent u zelf.

Algemeen wordt behandeld:

   • wat is jouw belang van een goede artikelbeveiliging?
   • hoe te beveiligen?
   • hoe te deactiveren?
   • hoe om te gaan met inkomend en uitgaand alarm?
  • zin en onzin over artikelbeveiliging

Wij kunnen deze onderwerpen aanpassen en vervangen door onderwerpen die u zelf behandeld wilt hebben, eventueel aangevuld met een rollenspel.

GRATIS bij iedere nieuwe installatie die wordt uitgevoerd door BeSuRe Nederland.

Losse instructies: € 199,00 per uur.

Algemeen

Uw online betaling wordt via onze beveiligde SSL (https://) website afgehandeld door Payment Service Provider ICEPAY. ICEPAY maakt het online betalen in onze webshop mogelijk door online betaalmethodes als iDEAL en PayPal aan te bieden en ICEPAY zorgt voor de afhandeling van uw transactie. ICEPAY is alleen verantwoordelijk voor de afhandeling van uw betaling en heeft geen invloed op de levering van uw online aankopen.

Kijk op de website van ICEPAY voor meer informatie over online betalingen via ICEPAY.

Alle door ons aangeboden systemen zijn volledig compatible met gelijkwaardige systemen van andere merken.

 • Voor Radio Frequent Systemen (RF) is de standaard 8,2 MHz.
 • Voor Acousto Magnetische Systemen (AM) is de standaar 58 KHz.
 • De Electro Magnetische systemen (EM) zijn uitwisselbaar met de andere verkrijgbare EM-systemen.

Ditzelfde geldt ook voor alle beschikbare beveiligingselementen (beveiligingsetiketten, hard tags, keepers, spiders e.d.) voor de bovenstaande systemen. Deze zijn prima te gebruiken op onze systemen.

Derving door winkeldiefstal maakt gemiddeld 0,5% van uw omzet uit.

Hoeveel u de derving kunt terugdringen is afhankelijk van tal van factoren. Helaas is het alleen plaatsen van poortjes niet voldoende. U kunt uw derving door winkeldiefstal met ca. 50%-70% terugdringen door toepassing van artikelbeveiliging, al dan niet gecombineerd met camerabewaking.

Het totale resultaat hangt onder meer af van:

 • het systeem dat u aanschaft
 • het aantal artikelen dat u beveiligd
 • de opvolging van alarm door winkelpersoneel
 • de oplettendheid van u en uw winkelpersoneel

Zonder goede opvolging werkt immers geen enkel systeem.

Over het algemeen gaan alarmsystemen lang mee. Gemiddeld zo’n 10 jaar, maar ook nu komen wij nog systemen tegen van 20 jaar en ouder.

Wij adviseren het systeem elke 6-10 jaar te vervangen. Niet omdat wij zo graag nieuwe antennes willen verkopen, maar omdat de winkeldief zich steeds verder ontwikkeld qua omzeilen, manipuleren of saboteren van de systemen. Oudere systemen lopen daardoor achter op de ontwikkelingen. Technologisch worden daarom door de fabrikanten ook constant aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd aan de artikelbeveiligingssystemen.

Om de winkeldief dus technologisch bij te houden zult u de systemen tijdig moeten vervangen.

Dat is in elke situatie en per systeem verschillend.

Over het algemeen kan gesteld worden dat het systeem zichzelf binnen 1-2 jaar kan terugverdienen. Bij een economische levensduur van 6 jaar heeft u dus 4 jaar lang méér winst door terugdringing van derving door winkeldiefstal.

Ja!

Bij een investeringsbedrag van minimaal € 1.000 kunnen wij u via BNP Paribas een leasearrangement aanbieden voor een periode van 2 – 6 jaar.

Na de leasetermijn heeft u de keus om het systeem te laten vervangen (gezien de technologische ontwikkelingen aan te bevelen!) en met het nieuwe systeem een nieuwe lease aangaan. Ook kunt u het systeem tegen een afkoopsom tot eigendom verkrijgen.

Indien gewenst maken wij graag een lease-offerte voor u.

Indien u uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen aantreft, dan kunt u op onderstaande manieren contact met ons opnemen. Wij zullen u zo goed mogelijk van dienst zijn met de beantwoording van uw vragen en het vinden van oplossingen voor uw problemen.

 • 036 524 7438

 • sales@besure-nl.com

 • Contactformulier

Uiteraard zijn wij altijd bereid om onze technische dienst bij u langs te sturen in het geval dat u een storing ontdekt. Vaak komt het echter voor dat er een eenvoudige oplossing is voor uw storing wat vaak niet eens een storing is.

Hieronder treft u een aantal veel voorkomende problemen bij storingen aan. Aan de hand van de vragen en antwoorden kunt u in veel gevallen de storing zelf verhelpen of de oorzaak hiervan opsporen. Dit scheelt u dan weer in de kosten van een bezoek van één van onze monteurs.

Storingen en problemen

Helaas is geen enkel systeem waterdicht. Ook ontwikkelen winkeldieven steeds weer nieuwe methodes om beveiligingsystemen te manipuleren of te omzeilen. In sommige gevallen zelfs elektronisch.

Zonder in te willen gaan op de details (wij willen de winkeldief immers  niet wijzer maken dan deze al is) ontwikkelen zij zich in hun methodes. Wij als leverancier doen dat uiteraard ook. Daarom is het van belang om systemen niet al te lang in uw winkel te laten staan en in ieder geval elke 6-10 jaar het systeem te vervangen door een gemoderniseerd systeem. Zo blijft u in ieder geval redelijk bij met de ontwikkelingen van het dievengilde.

Er zitten in een detectieveld van beveiligingsantennes helaas altijd gaten. Waar en hoe groot deze gaten zijn is afhankelijk van het soort systeem dat u heeft aangeschaft en de situatie (inclusief talloze omgevingsfactoren) waarin het systeem staat opgesteld. Gelukkig voor u weet ook de winkeldief dit niet en moeten zij op zoek naar gaten in het systeem.

Ook is de kwaliteit van de beveiligingselementen (hard tag of etiket) van groot belang. Hoe kleiner het etiket, hoe minder de detectie. Ook is het mogelijk etiketten op een bepaalde manier door het detectieveld te dragen waardoor de kans op detectie vermindert.

Duidelijk mag zijn dat we in dit soort gevallen te maken hebben met beroepscriminaliteit. We hebben hier een heel open en eerlijk standpunt in: 100% voorkomen gaat niet lukken, maar we kunnen het de winkeldief wel zo moeilijk mogelijk maken. En de winkeldief kiest altijd voor de makkelijkste weg. Niet beveiligen is de deur open zetten.

 1. Controleer of er geen beveiligde artikelen in de buurt van de antennes liggen. Houdt er altijd rekening mee dat de antennes in de meeste gevallen een uitstraling hebben naar TWEE zijden! Het komt vaak voor dat er toch artikelen in de etalage of binnen het bereik van de antennes liggen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
  • beveiligde producten in de etalage
  • beveiligde producten in de nabij gelegen schappen
  • beveiligingslabels die door klanten zijn verwijderd en ergens zijn neergegooid
 2. Staan er metalen objecten in de buurt van de antennes? Met name bewegende metalen voorwerpen kunnen een signaal opwekken van de antennes. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
  • molens
  • Wanzl-toegangspoorten
  • elektrische schuifdeuren
 3. Helaas is het nooit helemaal  uit te sluiten dat de antennes op omgevingsignalen reageren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
  • voorbij rijdende trams
  • veel electronica in de directe omgeving (niet altijd waar te nemen door onze technische dienst)
  • storende systemen die niet op de juiste wijze zijn geïnstalleerd van nabijgelegen winkels (binnen 30 meter!)

Indien geen van bovenstaande oorzaken naar uw mening van toepassing is, neemt u dan telefonisch contact met ons op of via het Aanvraagformulier Technische Service met een duidelijke omschrijving van de klacht.

 1. Staat het systeem aan?
  • controleer of het systeem aan staat.
  • zit de stekker in het stopcontact?
  • is wellicht de stop in de stoppenkast gesprongen?
 2. Indien het systeem aan staat kunt u het systeem altijd even resetten door 30 seconden de stroom van het systeem af te halen (d.m.v. stekker uit het stopcontact of de schakelaar in de meterkast uit en aan te zetten). Houdt er rekening mee dat bepaalde systemen er weer even over doen om weer geheel op te starten. Dit duurt over het algemeen ca. 1 minuut.
 3. Controleer ook de volgende opties.
  • zijn de beveiligingsetiketten wellicht (per ongeluk) gedeactiveerd?
  • zijn de beveiligingsetiketten of hard tags die u gebruikt wel geschikt voor het systeem? Als u nieuwe labels heeft aangeschaft kan het zijn dat u labels geleverd heeft gekregen voor een ander systeem (EM, AM of RF). Mocht u labels van iemand anders overgenomen heeft (bijvoorbeeld uit een failliete boedel) kan het zo zijn dat de labels op een andere frequentie werken. Deze labels zijn dan niet geschikt voor uw systeem. Indien het systeem aan staat: probeert u in ieder geval diverse labels uit op uw systeem. Indien andere labels wel werken dan zit het probleem in de labels die niet werken. Deze zult u dan moeten vervangen.

Sommige EAS-systemen zijn voorzien van externe elektronica controllers. Deze worden vaak geplaatst in de meterkast of ergens op het systeemplafond in de buurt van de poortjes. Deze elektronica is over het algemeen voorzien van koeling d.m.v. een ventilator. Helaas kan het voorkomen dat zo’n ventilator stuk gaat.

In alle gevallen geldt bij een elektronicabox die een brommend geluid maakt:

SCHAKEL ONMIDDELIJK DE APPARATUUR UIT EN WAARSCHUW DE TECHNISCHE DIENST VAN DE LEVERANCIER!

Indien u de apparatuur in werking laat loopt u het risico dat de elektronica oververhit raakt en mogelijk de gehele box vervangen moet worden. Dit is over het algemeen helaas een kostbare aangelegenheid aangezien het hier om het “hart” van uw systeem gaat. Het vervangen van de ventilator is over het algemeen niet zo duur.

Mogelijke oorzaken:

 • te weinig zuurstof in de ruimte waar de box is geplaatst (bijvoorbeeld te kleine meterkast)
  • oplossing: laat de elektronica verplaatsen naar een beter gekoelde ruimte of breng ontluchtingsgaten aan in de ruimte waarin de box is geplaatst. Laat de ventilator vervangen
 • leeftijd van het systeem. Helaas zijn alle bewegende onderdelen onderhevig aan slijtage. Zo ook een ventilator.
  • oplossing:
   • is uw systeem jonger dan 10 jaar, laat dan de ventilator vernieuwen.
   • is uw systeem ouder dan 10 jaar, dan zou u moeten overwegen om een compleet nieuwe artikelbeveiligingssysteem te laten plaatsen. Het systeem heeft immers zijn economische en technische levensduur wel bereikt. Bovendien zijn oudere systemen makkelijker door potentiële winkeldieven te manipuleren.

Hier zijn een drietal oorzaken voor:

 1. de pinnen zijn er wat te strak ingedrukt. In dat geval helpt het door in plaats van aan de pin te trekken deze juist wat meer in te drukken op de ontkoppelaar. Het lock-mechanisme in de hard tag is namelijk zo ontwikkeld dat deze de pin alleen maar nog meer vasthoudt op het moment dat deze eruit getrokken wordt. Door een te ver ingedrukte pin wat meer in te drukken op het moment dat deze op de ontkoppelaar ligt stelt de magneet in staat het lock-mechanisme van de pin om los te komen.
 2. De pin is beschadigd. Dit kan komen door manipulatie (iemand heeft geprobeerd met geweld de hard tag te verwijderen. Ook kan de pin door gebruik in de loop van de tijd wellicht krom worden. U dient dan de pinnen (los verkrijgbaar) te vervangen.
 3. Er is sinds enkele jaren verschil tussen de lock-mechanismes van hard tags. Zo maken we sinds enkele jaren onderscheid tussen STANDAARD-LOCK en SUPER-LOCK. Het verschil zit hem daar in dat voor een SUPER-LOCK u een veel sterkere magneet nodig heeft dan voor STANDAARD-LOCK. De reden hiervoor is dat winkeldieven zelf magneten hebben ontwikkeld om de STANDAARD-LOCK hard tags los te koppelen. Indien u uw nieuwe labels niet kunt loskoppelen heeft u waarschijnlijk SUPER-LOCK hard tags en een ontkoppelaar (detacher) voor STANDAARD-LOCK. U zult dan uw ontkoppelaar moeten vervangen.

Hier kunnen een aantal oorzaken mogelijk zijn:

 1. de etiketten zijn te oud. De gommering van de etiketten heeft een beperkte levensduur. Controleer daarom altijd de julian-date die op de verpakking of de rol etiketten zit. Zou kunt u zien wanneer deze zijn geproduceerd. Zijn de etiketten ouder dan 3 jaar, dan kan de kleefkracht teruglopen. Bij removable (verwijderbare) etiketten is dit al na 1 jaar!
 2. verkeerde etiketten voor de toepassing. Indien u beveiligingsetiketten gebruikt voor diepvriesproducten of producten die in een koelvak liggen, dan heeft u daar speciaal hiervoor beschikbare labels nodig. Door vocht kunnen etiketten immers loslaten.
 3. het product wat u wilt beveiligen leent zich niet goed voor etiketten. Textiel of een ondergrond die wat vettig is zal niet goed te beveiligen zijn met etiketten. Kies in dat geval voor een andere beveiligingsmethode (hard tag, keepers, cable lok etc)

Controleer:

 • is er wellicht een prijsetiket vastgelopen in de prijstang? Verwijder deze dan en probeer het opnieuw
 • gebruikt u wel de juiste prijstangetiketten? Niet alle prijstangetiketten zijn te gebruiken op alle prijstangen. Dit is afhankelijk van het transportmechanisme dat wordt gebruikt door de verschillende prijstang-fabrikanten.

Blijft het probleem voortduren?

 • In de meeste gevallen is er in dat geval een defect in het transportmechanisme van uw prijstang. Dit is over het algemeen eenvoudig door uw leverancier te verhelpen. Neem daarvoor contact op met ons of met uw leverancier van de prijstang.

Op de prijstangen geleverd door BeSuRe Nederland geldt een uitgebreide garantie van 5 jaar. Dit betekent voor u dat bij gebreken wij deze gratis voor u repareren of (indien dit niet mogelijk blijkt) vervangen.

In de meeste gevallen zult u gewoon het inktpatroon van de prijstang moeten vervangen. Deze zijn verkrijgbaar bij uw leverancier.

In dit geval heeft u een verkeerd inktpatroon gebruikt. Voor de verschillende doeleinden en materialen zijn aparte inktrollen nodig en verkrijgbaar. Controleer in dit geval of uw inktpatroon overeenkomt met de door u gebruikte etiketten.

In veel gevallen (zeker bij onze METO-producten) zijn deze onderdelen te vervangen. Neem in dat geval contact met ons op of bestel een nieuw handvat via onze webshop.