VEELGESTELDE VRAGEN

VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen…

Hieronder treft u antwoord op veelgestelde vragen die ons bereikten in de afgelopen jaren.

De samenstelling van deze pagina is gemaakt op basis van de input van u als klant of als geïnteresseerde. De samenstelling en uitbreiding van deze pagina is daarom ook onderhevig aan deze input.

Wij beantwoorden al uw vragen graag. Mocht uw vraag er niet tussen staan, stel deze dan gerust via ons contactformulier. U krijgt dan in ieder geval een binnen 24 uur reactie terug en wellicht ziet u uw vraag een volgende keer op deze pagina.

Garantie, Service en Technische Ondersteuning

Fabrieksgarantie

Op alle door ons geleverde en geïnstalleerde systemen en apparatuur wordt een fabrieksgarantie afgegeven van tenminste 1 jaar na installatie/levering. Indien de fabrikant een langere garantieperiode verleent kan deze garantieperiode langer zijn.

Fabrieksgarantie omvat uitsluitend vervanging of reparatie van defecte of ondeugdelijke onderdelen van uw installatie.

Installatiegarantie/afstelling

Op de afstelling van uw installatie wordt een garantie verleend van 3 maanden.

Uitgebreide garantie en service- en onderhoudsovereenkomsten

Buiten de normale fabrieksgarantie bieden wij tevens service- en onderhoudsovereenkomsten. Met een looptijd van 6 jaar worden technische interventies kostenloos uitgevoerd. Lees hier meer over bij Service- en onderhoudsovereenkomsten.

Niet-tevreden-geld-terug

Op alle overige producten (systemen die geïnstalleerd worden uitgezonderd) die u aanschaft via onze webshop, hebben wij een 14 dagen niet-tevreden-geld-terug-garantie. Bent u om wat voor reden niet tevreden over het door u aangeschafte product, dan nemen wij deze kosteloos en zonder gezeur terug. Ook kunt u de artikelen omruilen voor andere artikelen. De producten dienen wel in de originele verpakking en onaangebroken aan ons geretourneerd te worden.

Check of u het probleem eenvoudig zelf kunt oplossen

Op onze pagina Storingsmelding heeft u een overzicht van een aantal veel voorkomende problemen. Aan de hand van deze checklist kunt u wellicht zelf het probleem oplossen. Lukt dit niet, vul dan het ON-LINE Storingsformulier in.

ON-LINE Storingsformulier

Wij verzoeken u ons ON-LINE Storingsformulier volledig in te vullen. Aan de hand hiervan kunnen wij de aard van de storing inschatten. Op basis hiervan wordt dan besloten tot een ON-LINE- of een ON-SITE interventie.

In veel gevallen zullen wij eerst inloggen op uw systeem om te kijken wat er precies aan de hand is. Indien mogelijk verhelpen wij dan direct de storing (ON-LINE). In andere gevallen kan besloten worden tot het inplannen van een bezoek door een monteur bij u op lokatie (ON-SITE).

Onze responstijd bij een ON-LINE interventie is over het algemeen binnen 24 uur. ON-SITE is de responstijd afhankelijk van de Service- en Onderhoudsovereenkomst 2 – 10 werkdagen (maandag t/m vrijdag).

Of geef de storing telefonisch of per e-mail aan ons door

U kunt natuurlijk ook uw storing telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven.

+31 (0)35 208 9316

Support@besure-nl.com

Mocht u een hinderlijke storing ondervinden, dan adviseren wij u om het betreffende systeem tijdelijk uit te schakelen. Onze technische dienst is beschikbaar van maandag t/m vrijdag

Dit is met uitzondering van nationale feestdagen. In het weekeinde kunt u uitsluitend uw melding aan ons doorgeven via het ON-LINE Storingsforulier of via e-mail (support@besure-nl.com).

Deze meldingen worden de eerstvolgende werkdag direct door ons opgepakt.

Geeft storingen nooit per WhatsApp aan ons door. 

Gelieve onze medewerkers hier ook niet in het weekeinde over te bellen via de mobiele telefoons of te appen. Onze medewerkers zijn in het weekeinde niet bereikbaar!

BeSuRe International staat bekend om een ongekende service bij installatie.

Installatieonderzoek

Voorafgaand aan een installatie wordt door ons altijd gratis een installatieonderzoek uitgevoerd. Indien er sprake is van een verbouwing adviseren wij in dat geval ook over voorbereidende werkzaamheden zoals het aanleggen van loze kabelbuizen ten behoeve van de bekabeling. Samen met u bereiden wij de installatie op technisch gebied zoveel mogelijk voor.

Beveiligingsservice

Voor winkels die overgaan op artikelbeveiliging of die omschakelen van het ene naar het andere systeem worden door ons geholpen met het beveiligen van de artikelen in de winkel. Tijdens installatie komt 1 medewerker u de gehele dag helpen met het beveiligen van uw producten en het instrueren van u en uw medewerkers

Post-installatieonderzoek

Maar ook na de installatie verrichten wij nazorg. Circa 2 weken na de installatiedatum lopen wij het systeem nogmaals gratis na op een correcte werking.

Lees meer hierover bij Installatieprocedure

Webshop

Levering op rekening

Standaard ontvangt u van ons een orderbevestiging en een factuur. De betalingstermijn die wij hanteren op onze facturen is 14 dagen.

Geen Ideal / PayPal

Op dit moment voorziet onze webshop nog niet in de mogelijkheid om via Ideal of PayPal uw betalingen te verrichten. In de toekomst zullen wij deze mogelijkheid wel gaan bieden.

Retourzendingen

Indien u afziet van een aankoop via onze webshop, dan kunt u dat binnen 14 dagen na aankoop doen.

  • Neem vooraf eerst contact op met onze afdeling verkoop +31 (0)35 208 9316 (sales@besure-nl.com)
  • De afdeling verkoop zorgt voor de toezending van een retouretiket waarmee u het product of de producten retour kunt sturen.
  • Uitsluitend retouren in onaangebroken orginele verpakkingen worden door ons geaccepteerd. Indien verpakkingen bij ontvangst toch aangebroken blijkt wordt op uw crediteren 20% van de aankoopwaarde ingehouden in verband met handling- en ompakkosten.
  • Na ontvangst van uw retourzending ontvangt u hierover bericht en ontvangt u uw geld terug op het bij ons bekende bankrekeningnummer.

DUURZAAMHEID

BeSuRe International levert u producten tegen een scherp tarief en  streeft daarnaast naar een duurzame en maatschappelijk verantwoord ondernemen.  Om die reden leveren wij alleen bestellingen van een bedrag boven de € 200,00 franco. Deze toeslagen zijn gebasseerd op de gemiddelde transportkosten en de huidige millieutoeslagen van de vervoerder.  Het tarief is voor iedereen in nederland gelijk en wijkt slechts af per internationale regio.

Afhalen

Als u bestellingen bij ons wilt komen afhalen, neem dan altijd vooraf even telefonisch contact met ons op. Ons magazijn is niet altijd bemand.

Ook is afrekenen in ons magazijn niet mogelijk. U ontvangt van ons daarom gewoon na het afhalen een factuur per e-mail. Omdat u de bestelling zelf afhaalt vervalt voor u de eventuele vaste bijdrage voor verzending.

Algemeen

BeSuRe International

BeSuRe Nederland heeft haar handelsnaam per 1 januari 2022 gewijzigd in BeSuRe International.

De reden hiervoor is dat BeSuRe ook in het buitenland actief is. Dit is noodzakelijk om ook onze internationale klanten met vestigingen/winkels in het buitenland te kunnen bedienen. Voor sommige van onze handelspartners zijn verzorgen wij ook internationaal de verkoop.

Voor de rest heeft de naamswijziging geen gevolgen. Alle juridische verplichtingen van BeSuRe Nederland gaan automatisch over naar BeSuRe International

Showrooms

In Blaricum beschikt BeSuRe International over een showroom waar wij zo goed als al onze systemen “live” hebben gepresenteerd. U kunt de systemen daar dus ook allemaal in werking zien en op deze wijze systemen bekijken en vergelijken.

Ook in het oosten van Nederland heeft BeSuRe International een showroom waar veel van haar systemen te bezichtigen zijn. In de showroom van Otto Simon (Top 1 Toys, Marskramer) in Almelo staat een overzichtelijke presentatie van onze artikelbeveiliging, camerabeveiliging en beveiligingslabels.

Voor beide geldt wel dat u vooraf een afspraak moet maken?

Bel daarvoor met onze afdeling verkoop: +31 (0)35 208 9316

Contact

VERKOOP

Koningsbeltweg 76

1329 AK ALMERE

+31 (0)36 841 9133

sales@besure-nl.com

TECHNISCHE DIENST / SUPPORT

+31 (0)36 841 9133

support@besure-nl.com

Onze klanten

0
    0
    Uw bestelling
    Uw winkelwagen is leegTerug naar de webshop