Winkeliers overspoeld met geweld

Elke dag 600 medewerkers dupe agressie

Leidschendam, 03 oktober 2015

Elke dag worden 600 winkelmedewerkers bedreigd en geconfronteerd met lichamelijk of verbaal geweld. In totaal gaat het om 180.000 incidenten per jaar en in zo’n 10.000 gevallen gaat het er zo heftig aan toe, dat personeelsleden worden geschopt, bespuugd, geslagen, geknepen of anderszins fysiek worden toegetakeld.

Dat blijkt uit een veiligheidsmeting van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), die vandaag aan minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) wordt aangeboden en waarover De Telegraaf al beschikt.

„De resultaten zijn ontluisterend. We doen nu al vier jaar onderzoek naar de werkomstandigheden van winkelpersoneel. In die periode hebben we 8500 ondernemers gevraagd naar hun bevindingen. Het blijkt dat in al die jaren de veiligheid niet is verbeterd en personeel zich nog vaak angstig en bedreigd voelt”, zegt Hendrik-Jan Kaptein van het CVV.

„Het gebeurt nog vaak dat een ontevreden klant met zijn vuist zwaait om zijn gelijk te halen. Ook mensen die betrapt worden op diefstal gaan vaak als een waanzinnige tekeer tegen een winkelmedewerker. Alsof die een overtreding begaat als hij of zij een crimineel ontmaskert. Het is helaas de dagelijkse praktijk in veel winkels”, constateert Kaptein aan de vooravond van de Week van de Veiligheid.

Hier komt tekst

0
    0
    Uw bestelling
    Uw winkelwagen is leegTerug naar de webshop