Nieuws & Pers

Nieuws & Pers

Wij leveren onder andere aan:

Wij leveren onder ander aan:

Mail ons

Onberispelijke en nette winkeldief shopt met beveiligingslabel op zak

Wees attent op alarm bij binnenkomst

Den Bosch, 30 augustus 2018. 

Winkeldief Eindhoven krijgt allerlaatste kans

Een winkeldief die op strooptocht was in Eindhoven, krijgt van de officier van justitie zijn aller-allerlaatste kans.

Vier Eindhovense filialen van het Kruidvat had hij in juni vorig jaar hij uitgezocht. Vier keer ging hij er naar binnen met een beveiligingslabel op zak, waardoor het alarm afging zodra hij binnenkwam. Als hij dan even later naar buiten ging, met gestolen inktcartridges op zak, zou het winkelpersoneel hem niet meer controleren. 

Foefje

Dat was zijn foefje, bekende Boussyp el-H. (28) uit Zaandam donderdag bij de rechtbank in Den Bosch. Zijn onberispelijke voorkomen – strak in een mooi blauw pak – was geen truc. Zo is hij altijd, vertelde zijn reclasseringsambtenaar, die al jaren met hem optrekt.

Het strafblad van el-H is dan lang en voert ver terug. Het is uit financiële nood dat hij steelt, zei El-H. Hij heeft samen met zijn partner vijf kinderen, de inkomsten bestaan uit twee keer een wajong-uitkering. Een voor hem, samenhangend met zijn epilepsie, en een voor zijn partner. Maar nu wil hij zijn leven beteren. ,,Ik wil absoluut niet zo verder.”

Begrip

De officier van justitie las el-H. de les en toonde tegelijkertijd begrip. Strooptochten met een opbrengst van soms duizenden euro’s, zoals el-H. die uitvoerde, kunnen absoluut niet door de beugel. Zelfs niet als je zegt te stelen voor je kinderen, betoogde de officier. Maar de cel in, dat hoefde nou ook weer niet. Want el-H. had dan een lang strafblad, sinds november vorig jaar was daar niks meer bij gekomen. De officier eiste dat el-H. zich verder laat begeleiden, plus een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Als allerlaatste kans.

bron: Eindhovens Dagblad 30 augustus 2018

0
    0
    Uw bestelling
    Uw winkelwagen is leegTerug naar de webshop