Inwoners Ter Apel aangehouden voor winkeldiefstal Hoogeveen

Hoogeveen, 20 augustus 2015 – 

Toezichthouders van de gemeente Hoogeveen hebben woensdagmiddag op De Nije Nering een 22 en 26 jarige man uit Ter Apel aangehouden op verdenking winkeldiefstallen. Een van de mannen werd op heterdaad betrapt toen hij in een winkel cosmetica probeerde te stelen.

De medewerkster wist een aantal goederen van hem af te nemen maar de man wist te ontsnappen. Zij plaatste direct een foto van de verdachte in de WhatsAppgroep waar de winkeliers deel uit maken en verspreidde deze vervolgens. Daarnaast werd het signalement via de onderlinge kontakten van het Keurmerk Veilig Ondernemen ook nogmaals verspreid.

Oplettende toezichthouders wisten de man en zijn handlanger aan te houden. Zij hadden gestolen goederen zoals cosmetica en tandpasta bij zich. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek zijn ingesloten. De gestolen goederen zijn in beslag genomen.

Winkeldiefstal is nog altijd een groot probleem in Nederland en met name drogisterijen en parfumerieën zijn met stip de grootste slachtoffers.