Artikelbeveiliging RF

Radio Frequent 8,2 Mhz

RADIO FREQUENTE ARTIKELBEVEILIGING

BeSuRe Nederland importeert haar eigen RF-systemen en installeert deze zelf, of laat dit doen door een installatiebureau dat door BeSuRe Nederland zelf is opgeleid.

De systemen voldoen aan alle Europese normen en veiligheidskeurmerken.

Alvorens wij tot installatie overgaan verrichten wij altijd gratis een installatie-onderzoek. Wij onderzoeken dan samen met u hoe en op welke wijze de installatie uitgevoerd kan worden.

Media- & Advertising panels

De uitstraling van het product vinden wij ook uitermate belangrijk. Vandaar dat u bij ons uw antenne altijd kan aanpassen aan uw huisstijl. Dit kan bijvoorbeeld door het beplakken van de antennes of het beletteren daarvan. Voor de meeste systemen leveren wij daarom standaard zogenaamde media panels (advertising panels). Op deze wijze past uw artikelbeveiliging naadloos aan in uw winkelinterieur.

Wij leveren onder andere aan:

Wij leveren onder ander aan:

Radio Frequente (RF) artikelbeveiliging – breed toepasbaar.

RF-technologie is momenteel globaal de meest gebruikte om derving door winkeldiefstal in de detailhandel te verminderen. Deze technologie wordt in een breed scala in de retail gebruikt zoals bijvoorbeeld:

  • modewinkels
  • boekhandel
  • speelgoed
  • huishoudelijke artikelen
  • supermarkten
  • maar ook in tal van andere speciaalzaken

Het systeem is gebaseerd op een radiofrequent signaal dat wordt uitgezonden door de antennes. Een audio- en/of visueel alarmsignaal wordt door de antenne gegenereerd doordat dit rf-signaal het circuit (coil), dat op aan bepaalde criteria voldoet, in een beveiligingslabel herkent. Op dat moment zullen de antennes (ook wel detectiepoortjes genoemd) een geluidsignaal en een lichtsignaal geven.

De standaard frequentie waarop huidige systemen werken is 8,2MHz. In de praktijk zullen de systemen werken tussen een iets bredere bandbreedte door middel van een frequentie sweep. Dit om eventuele toleranties in de label frequentie op te vangen.

Deactivatie van soft tags en ontkoppelen van hard tags

Deactivatie van de papieren labels wordt bewerkstelligd door een RF-deactivator. Dit is een plaat die op of onder de toonbank wordt aangebracht en een elektronisch signaal uitzendt dat het circuit van de papieren labels vernietigd. Kwalitatief goede labels hebben daarna nog maar een minimale kans dat zij weer actief kunnen worden. Kwalitatief slechtere labels kennen dit probleem helaas wel. U kent zelf misschien de situatie dat iemand de winkel binnenkomt en onbedoeld een alarm veroorzaakt doordat zij een label bij zich dragen dat wederom actief is geworden.

De harde labels (hard tags) worden ontkoppeld met speciale ontkoppelaars (detachers). Enige jaren geleden is de techniek van het sluitingsmechanisme van hard tags sterk verbeterd om manipulatie met de labels te voorkomen (Superlock). Al onze ontkoppelaars zijn geschikt voor deze superlock-labels maar ook voor de “oudere” standaardlabels. Welk type ontkoppelaar u nodig heeft, is afhankelijk van het soort hard tag dat u gebruikt.