ARTIKELBEVEILIGING

Objectief & onafhankelijk advies over het voor u meest geschikte systeem

Om uw producten te beveiligen tegen winkeldiefstal is elektronische artikelbeveiliging een effectieve en preventieve maatregel.

De belangrijkste keuze bij artikelbeveiliging is de keuze van de systeemsoort.

Daarbij heeft u de keuze uit: Radio Frequente- (RF), AkoestoMagnetische- (EM) en ElektroMagnetische (EM) systemen. 

Welk systeem voor u het meest geschikt is wordt voornamelijk bepaald door het soort producten dat u wilt beschermen.

BeSuRe Nederland kan u alle gangbare technologie voor artikelbeveiliging leveren en u daarom altijd juist en correct adviseren over het voor u meest geschikte systeem. Op deze wijze hebben wij altijd voor u het systeem dat het beste bij uw situatie past. Daarbij verstrekken wij eerlijke informatie over wat u van het systeem mag verwachten.

In de tabel onderaan deze pagina ziet u een overzicht van enkele prestaties van de verschillende systeemsoorten.

Na een persoonlijke inventarisatie bepalen wij samen met u welk systeem voor u het meest geschikt is. En dat doen wij altijd op basis van effectiviteit.
Het is onze doelstelling om u als retailer te helpen uw derving door winkeldiefstal te verminderen en zodoende uw winst en resultaat te verhogen.

Voor al deze systemen leveren wij uiteraard ook de daarbij behorende beveiligingselementen. Of dit nu soft tags (beveiligingsetiketten) of hard tags (de harde labels) zijn.
Daarnaast leveren wij ook nog speciale beveiligingselementen als Spiders, Cable Locks en nog vele andere specialiteiten.

De werking van AM-beveiligingsetiketten.

De beveiligingsetiketten van Akoesto Magnetische (AM) artikelbeveiliging bevat strips van magnetostrictief, ferromagnetisch amorf metaal en eenAM Label AM beveiligingslabel metalen strip van een magnetisch halfharde metaal, die wordt gebruikt als een voorspanningsmagneet (om de signaalsterkte te vergroten) en om deactivering mogelijk te maken. Deze stroken zijn niet aan elkaar gebonden maar vrij om mechanisch te te trillen.

Amorfe metalen worden in dergelijke systemen gebruikt vanwege hun goede magneto-elastische koppeling, wat inhoudt dat ze magnetische energie efficiënt kunnen omzetten in mechanische trillingen.

De AM-antennes voor dergelijke tags zenden periodieke toonuitbarstingen uit bij ongeveer 58 kHz, hetzelfde als de resonantiefrequentie van de amorfe strips. Dit zorgt ervoor dat de strip in de lengterichting trilt door magnetostrictie, en zal blijven oscilleren nadat de burst voorbij is. De trilling veroorzaakt een verandering in magnetisatie in de amorfe strip, die een wisselspanning induceert in de ontvangstantenne. Als dit signaal voldoet aan de vereiste parameters (juiste frequentie, herhaling etc.) wordt het alarm geactiveerd.

Wanneer de halfharde magneet wordt gemagnetiseerd, wordt de tag geactiveerd. De gemagnetiseerde strip zorgt ervoor dat de amorfe strip veel sterker reageert op de detectoren, omdat het magnetische gelijkstroomveld dat door de strip wordt afgegeven, de magnetische anisotropie in het amorfe metaal compenseert. De tag kan ook worden gedeactiveerd door de strip te demagnetiseren, waardoor de respons zo klein is dat deze niet door de detectoren wordt gedetecteerd.

Andere beveiligingselementen zoals hard tags maken gebruik van een stukje elektronica in de form van een ferriet. Deze zorgt ervoor dat de tag gesignaleerd wordt door het systeem indien deze een 58kHz burst uitzendt.

De werking van RF-beveiligingsetiketten.

De beveiligingsetiketten / beveiligingslabels van RF Artikelbbeveiliging bestaan in wezen uit een elektronisch circuit met een resonantiepiek van 1,75 MHz tot 9,5 MHz. Tegenwoordig is de meest gebruikte frequentie 8,2 MHz. Detectie wordt bereikt door het uitzenden van een signaal rond de resonantiefrequentie waarop de tag een van dezelfde frequentie wordt waargenomen.

Deactivering voor 8,2 MHz labeltags wordt bereikt door het elektronisch circuit te ontregelen. Dit wordt bereikt door de condensator ervan gedeeltelijk te vernietigen. Door de tag te onderwerpen aan een sterk elektromagnetisch veld met de resonantiefrequentie die de doorslagspanning van de condensator overschrijdt, wordt deze onbruikbaar.

De werking van EM-beveiligingsetiketten.

De beveiligingslabels voor Elektro Magnetische Artikelbeveiliging (EM) zijn gemaakt van een strip van amorf metaal metEM Label Electro Magnetic Elektromagnetisch een zeer lage magnetische verzadigingswaarde.

Behalve permanente tags is deze strip ook bekleed met een strip van ferromagnetisch materiaal met een matig magnetische “hardheid”.

Detectie wordt bereikt door het detecteren van gelijkwaardigheid en verschillen die worden gegenereerd door de niet-lineaire magnetische respons van het materiaal onder een mengsel van laagfrequente (in het 10 Hz tot 1000 Hz bereik) magnetische velden.

Deactivatie vindt plaats door het ferromagnetische materiaal te magnetiseren. Deactivering van deze tags gebeurt daarom met een sterke magneet.

Activering vereist demagnetisering. Door de mogelijkheid om het systeem te deactiveren en weer te activeren is dit type systeem uitermate geschikt voor bibliotheken.

Vanwege de handige afmetingen van de tags en hun zeer lage kosten, is dit systeem populair in bibliotheken en winkels.

3-dimensionale detectie

Metallic verpakkingen beveiligen

Metaalhoudende producten beveiligen

Zeer kleine cosmetica beveiligen

Energieverbruik

Doorgangsbreedte tussen de antennes

RF: max. 110 cm
AM: max. 180 cm
EM: max. 100 cm

Investering & onderhoud

RF-SYSTEEM

AM-SYSTEEM

EM-SYSTEEM

Onze klanten