Rooftasdetectie & Magneetdetectie

Alert HyperGuard Rooftasdetectie & Magneetdetectie

Wij leveren o.a. aan:

Wij leveren onder ander aan:

Het laatste nieuws…

Rooftasdetectie: detecteer rooftassen en binnengesmokkelde magneten/ontkoppelaars al bij binnenkomst

Winkeldiefstal met geprepareerde tassen (ook wel booster bags of rooftassen genoemd) is een fenomeen dat zich in veel retailbranches voordoet.
Ook het ontkoppelen van hard tags met een mee naar binnen gesmokkelde magneet/ontkoppelaar is ook een bekend begrip. De normale detectiepoortjes bieden u helaas onvoldoende bescherming tegen dit soort winkeldiefstal.

HyperGuard is hier wél een effectieve oplossing voor. Rooftassen, magneten en ontkoppelaars worden al bin binnenkomst gedetecteerd en activeren een stil pager alarm bij uw medewerker(s). U kunt direct actie ondernemen, al voor de winkeldiefstal plaatsvindt! Daarmee is het in tegenstelling tot de gewone detectiepoortjes een pro-actief systeem. een pro-actief systeem.

HyperGuard kan als zelfstandige stand-alone-oplossing, of als extra beveiliging achter ieder bestaand detectiesysteem geplaatst worden.

Door middel van een pager, strobe of audio-alarm wordt u gewaarschuwd als er iemand met een rooftas of een sterke magneet binnenkomt. De pager geeft ook aan wat voor soort alarm (rooftas of magneet) het gaat. Bij meerdere doorgangen wordt ook de betreffende doorgang aangegeven op het display.

Het systeem werkt onafhankelijk van uw bestaande artikelbeveiliging (uw poortjes) en kunnen dus in combinatie met ALLE bestaande systemen geplaatst worden. Ook kunt u de systemen als stand alone plaatsen.

BeSuRe Nederland levert u systemen bestaande uit volledig plexiglas antennes van 12 of 18 cm. Wij hebben daar zeer concurrerende beveiligingsdeals voor voor complete pakketten inclusief installatie.

Bewuste keuze

Waarom wij kiezen voor een zichtbaar systeem

De antennes van HyperGuard zijn bekend bij het winkeldievengilde. Daarmee hebben ze een enorme preventieve uitstraling.

Daarom kiest BeSuRe Nederland ook bewust voor een fysiek losstaand systeem naast de huidige systemen van artikelbeveiliging. Inbouw in systemen voor artikelbeveiliging verminderen de preventieve waarde en hebben bovendien veelal een negatieve invloed op de detectie van de antenne voor labels en hard tags.

De rooftas (boosterbag) De plaag van de retail

Rooftassen (ook wel booster bags of geprepareerde tassen genoemd) zijn vooraf door de winkeldief geprepareerd met aluminiumfolie of kippengaas. Hiermee kunnen zijn namelijk eenvoudig beveiligde artikelen door de beveiligingspoortjes meenemen zonder dat er een alarm af gaat. Voor veel branches een werkelijk plaag omdat ongemerkt vaak grote hoeveelheden of een grote waarde in één diefstal verdwijnen! Overigens kunnen ook jassen of jurken kunnen op deze manier geprepareerd zijn, terwijl ook kinderwagens en buggy’s soms op deze manier geprepareerd zijn.

De binnengesmokkelde magneet/ontkoppelaar

Soms worden ontkoppelaars gestolen of gewoon gekocht via bijvoorbeeld Marktplaats. Ook dit is een probleem voor veel retailers. Met deze magneten of ontkoppelaars kunnen immers bijvoorbeeld in de paskamer eenvoudig hard tags worden losgekoppeld. De kledingstukken worden vervolgens aangetrokken of in een tas gedaan waarna men zonder detectie de winkel kan verlaten..

Maar ook in de drogisterij kunnen op deze manier de EM-beveiligingslabels eenvoudig met een sterke magneet gedeactiveerd worden, waarna uw dure parfums en crèmes onbetaald de winkel verlaat.

Geen onnodig vals alarm met de trolleyfilter

In tegenstelling tot andere systemen van metaaldetectie is de Hyperguard is uitgerust met een filter die veel ongewenste alarmen bij het passeren van metalen objecten zoals bijvoorbeeld rolstoelen, kinderwagens en scootmobielen voorkomt. Als het alarm af gaat kunt u er zodoende van uitgaan dat er ook echt wat aan de hand is.

Het systeem werkt onafhankelijk van uw bestaande artikelbeveiliging (uw poortjes) en kunnen dus in combinatie met ALLE bestaande systemen geplaatst worden. Ook kunt u de systemen als stand alone plaatsen.